Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Оризова питка с извара

Оризова питка с извара

Оризова питка с извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Чудна питка за закуска по всяко време"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 малки
  • олио - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • извара - 2 - 3 с.л.
  • оризово брашно - 120 г
  • овесени трици - 100 г
  • сол - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се содата за хляб в киселото мляко.

В купа с вилица се разбиват яйцата, добавете киселото мляко, олио, извара, сол на вкус и накрая сипете оризовото брашно и овесени трици.

Аз сложих на око, трябва да се получи смес по-гъста от кексово тесто.

Сипете тестото върху хартия за печене в тава 24 см.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете питката.

Сервира се леко охладена с маслинки и домат!

Чудесна лятна, вкусна и полезна закуска по всяко време!

Оризовата питка с извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: