Супа от домашен петел

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
177
2k
628
737
1
23/02/2018
"Вкусна супа, която ще ви върне към най-хубавите моменти от детството "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 477
  • Преглеждания за месеца354
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистения, измит и отцеден петел слагам в дълбока тенджера. Моят беше в изчистено състояние 3. 5 кг. Наливам студена вода докато се покрие целия.

Добавям и дреболиите, но без дробчето - него запарвам отделно, за да не ми почернее супата. Като започне да завира припенвам и отстанявам пяната.

След припенването добавям нарязания на ситно лук, чушка, моркови и целина, добавям и сол на вкус. Варя до пълна готовност, като от време на време обръщам петела. След като е сварен напълно, изваждам петела обезкостявам гърдите и накъсвам или нарязвам на дебни късчета.

От бульона отделям, прецеждам и съхранявам за други ястия, а към супата прибавям накъсаното месо, дробчето, фидето и слагам на котлона да поври за още 10 минути.

За застройката разбивам жълтъците с щипка сол, прибавям към тях няколко капки лимонена киселина, /разтворена във вода/ и няколко капки в супата. С черпака гребвам от супата, прибавям към застройката, разбърквам и след това сипвам от високо застройката в тенджерата.

Така приготвената супа поднасям и магданоз, пожелание с лют и черен пипер.

Бележка: Останалата част от петела и бульона приготвям основни ястия - по желание с ориз, картофи или грах.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар