Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Крем супа от тиква с индийско орехче

Крем супа от тиква с индийско орехче

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Крем супа от тиква с индийско орехче1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Такава супа всеки трябва да опита - истински балсам за стомаха е тя"

Необходими Продукти

  • тиква - 700 г
  • картофи - 500 г
  • бульон - 700 мл зеленчуков
  • прясно мляко - 600 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сметана - 150 мл
  • масло - 50 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Добавят се нарязаните на кубчета тиква, картофи, чесънът, бульонът, черният пипер и солта.

Вари се до омекване на зеленчуците. Супата от тиква и картофи се оставя да изстине и се пасира. Добавят се лимоновият сок и млякото.

Тиквената супа се затопля, но не трябва да кипва. Сервира се със сметана и се поръсва с индийско орехче.

Крем супа от тиква с индийско орехче - винаги добра идея за крем супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: