Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи Соте»Картофи соте с чесън

Картофи соте с чесън

AqAq
Новак
1828192k
Картофи соте с чесън1 / 4
17/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Класическо предложение, което дори новак в кухнята може лесно да приготви"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 100 г
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • сол
  • чесън - на прах или свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на шайби с дебелина 6-7 мм.

Сваряват се във вода или най-добре в пароварилна камера (важно е да не се преваряват).

След това се запържват в маслото до зачервяване и от двете страни.

Поръсват се с чесъна на прах и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
44
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иван
Иван
Бях прочел съвет в един сайт - бодеш картофите от време на време с вилица. Когато можеш лесно да набучиш картофа с вилицата - значи са готови
02.05.2015 21:42
1
Георги
Георги
Напишете колко да се варят бе тъпанари. Какво значи да не се преварят.
27.12.2014 22:51
7
10
Ioanna
Ioanna
Колко време ги варихте, защото аз ги пробвах, но после не искаха да се опържат и седяха като задушени, незнам дали не ги бях преварила или просто не ми се поьучиха. Гледах от тази рецепта и не ги бях нарязала нито тънко, нито дебело...
05.11.2014 18:29
3
кхкх
кхкх
блак9
18.02.2014 08:57
5
4