Начин на приготвяне
Размиваме маята в малко хладка вода. Прибавяме около 2 с.л. брашно и приготвяме каша, която оставяме да втаса.
Замесваме меко тесто, като към пресятото брашно прибавяме разбити яйцата, киселото мляко, 2 с.л. олио, втасалата мая, сол и малко вода.
Полученото тесто разделяме на две топки и всяка разточваме на кора с дебелина около 5-6 мм.
Приготвените кори намазваме с омекнало на стайна температура масло и поръсваме с настърган кашкавал, които предварително сме разделили на две. Поръсените кори навиваме на рула.
В намазана с олио тава слагаме двете рула на разстояние едно от друго и ги оставяме да втасат. Намазваме бухналите рула с разбит жълтък с 1 с.л. олио и печем в умерена фурна до зачервяване.