Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Сусамен тутманик с кашкавал

Сусамен тутманик с кашкавал

Сусамен тутманик с кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Много вкусен бъркан тутманик за сутрешна или следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 пакет суха
  • вода - 100 мл топла за маята
  • мас - 50 мл разтопена
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г на кубчета
  • яйца - 3 в тестото
  • за намазване
  • яйца - 1 цяло + 2 с.л. олио
  • сусам - за поръсване
  • брашно - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтворете в топла вода със захарта и 2 с.л. брашно.

Сипете брашното в купа, отделно разбивате яйцата със солта и сипвате в брашното.

Добавете и останалите продукти, като накрая натрошите сиренето и нарязвате кашкавала на малки кубчета.

С лъжица се бърка тестото и сипвате в тава, намазана с олио.

Оставете тавата в загрята фурна на 50 за около 20 минути, после намажете с разбито яйце с олио и поръсете сусама.

Печете пухкавия тутманик на умерена фурна 180°C до суха клечка, при мен за 25-30 минути беше готово с хубава коричка.

Извадете, нарежете и хапнете за закуска бъркан тутманик със сирене и кашкавал.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: