Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете меко и еластично тесто. Разделете го на 3 части, всяка от тях на още три.
Всяка топчица се прави на дълъг фитил. Първата мажете с масло, слагате втори фитил, пак мажете с масло и слагате трети фитил.
Разточете внимателно на тънък и дълъг лист.
Така направете и с останалите топки тесто (трябва да имате три дълги и тънки листа). Намажете първия обилно с масло и поръсете с настърган кашкавал.
Поставете върху него втория лист, пак намажете с масло, поръсете скашкавал и покрийте с третия.
Така наредените кори внимателно усучете, като издърпвате, за да стане равномерно (виж снимките).
В намаслена тава ги навийте като охлюв.
Оставете да втаса, намажете с разбит жълтък. Печете на 200 градуса около 40 минути.
Извадете тутманика от фурната и го поръсете с останалия настърган кашкавал.
Масленият тутманик с кашкавал е готов.