Начин на приготвяне
Днес приготвих тези импровизирани кюфтета с тиквичка.
Тиквичката обелете, настържете на ренде, поръсете с малко сол и оставете за 20 минути. Отцедете добре, добавете яйцето, галета, овесени трици или брашно, имах останали две сварени картофа, добавих и тях и овкусете с нарязан копър.
Накрая прибавете натрошено сирене и настърган кашкавал. Разбърква се гъста каша, при нужда добавете още лъжица брашно или овесени трици.
Оформете 8 зеленчукови кюфтенца, сложете ги върху хартия за печене, намазана с олио и надупчена с върха на ножа.
Печете за 20 минути на 200 градуса, като след 10 минута се обръщат и печете, докато добият желания загар.
Вкусни и лесни безмесни кюфтенца, чудесни с кисело мляко и чесън!
Кюфтета от тиквички в еър фрайър, без пържене, без излишни мазнини!