Начин на приготвяне
Всяко пилешко филе разрязваме през средата, за да получим 4 пилешки шницела.
Начукваме ги внимателно, за да ги изтъним максимално.
Смиламе тортила чипса в блендер на ситно и го смесваме с брашното, солта, куркумата и кърито.
Овалваме шницелите в тази смес, подреждаме ги в широк съд и ги прибираме в хладилника за 360 минути. Така ще се стегнат и ще изглеждат по-добре после.
Разбиваме яйцата в купа.
Загряваме олио в дълбок тиган.
Потапяме шницелите в разбитите яйца и пускаме в горещото олио.
Пържим пилешките шницели от двете страни до златисто - по около 5-6 минути от всяка страна.
Сервираме готовите пилешки шницели с пържени картофки.
Рецептата за пилешки шницели с тортила панировка е изпълнена!