Испанска месна салата

Марина НордМарина НордНовак1219
19/02/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 635
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 200 г (печено)
  • агнешко месо - 200 г (печено)
  • домати - 4 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 3 бр. (сварени)
  • чесън - 1 стрък пресен
  • зелен лук - 1 стрък
  • магданоз - 1 връзка
  • доматен сок - 4 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, стрива се с малко сол и се слага на дъното на купа.

Добавят се нарязаните на дребно меса, резените краставици и домати и кръгчетата чушки. Посипват се с нарязаните на ситно магданоз, пресен чесън и зелен лук.

От доматения сок, олиото и подправките се приготвя дресинг и се залива салатата. Украсява се с нарязаните на филийки яйца. Сервира се охладена.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар