Начин на приготвяне
Накълцайте лука и го сложете бавно да се карамелизита и омеква в маслото на умерен към слаб огън. Хидратирайте шафрана в 50 мл от бульона (топъл). Рибните филета овкусете със сол, пипер, зехтин и лимонов сок.
След около 10 минути сипете хидратирания шафран с водата и разбъркайте. Налейте и останалия бульон и гответе около 10 минути, докато течността се редуцира почти на половина.
За същото време сгответе и рибата тилапия, като я сложите на пара за 12-15 минути в зависимост от дебелината на филетата.
Ако предпочитате, може да запечете рибата на тиган.
Пасирайте готовия сос, овкусете със сол и пипер и смесете с цеденото мляко. Ако е твърде рядък, аз сгъстявам с малко нишесте, разтворено във водичка и варя още няколко минути.
Поднесете разкошната бяла и крехка риба с ароматния шафранов сос.
По- желание поръсете допълнително филетата с хубав зехтин.
Добър апетит с тилапия с шафранов сос!