Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети със суджук и зеленчуци

Спагети със суджук и зеленчуци

Спагети със суджук и зеленчуци
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"С тази рецепта може да изчистите хладилника, като същевременно направите вкусна вечеря или обяд."

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет /400 г/
  • сметана - 400 мл
  • кисели краставички - 1 буркан /700 г/
  • суджук - 250 г /свински, суров/
  • царевица - 1 консерва /400 г/
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 2 бр. зелена
  • лук - 1 глава / стар/
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера сипете вода, сложете половината олио, щипка сол и сложете на котлона да заври. Киселите краставички се нарязват първо на две, а след това на полумесеци.

Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Зеленият лук се почиства и се нарязва на ситно. Чушките се почистват от семките и се нарязват на ивички. Царевицата се отцежда от течността.

Щом водата в тенджерата заври, пастата се слага и се готви до полуготовност. На друг котлон се слага тиган и в него се загрява останалото олио. След като се загрее, в него се слагат всички продукти, без сметаната. Готвят се, докато омекнат.

Щом това стане, се добавя сметаната и малко от водата, в която ври пастата. Овкусява се соса с подправките. Щом спагетите са ал денте - когато ги разделите на две, по средата трябва да са бели.

Тогава се прехвърлят при соса и се готвят до готовност. След това пастата се сервира в подходяща чиния и се поръсва с настърган кашкавал. Да ви е сладко!

Спагети със суджук и зеленчуци - непретенциозни, но много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: