Начин на приготвяне
В дълбока тенджера сипете вода, сложете половината олио, щипка сол и сложете на котлона да заври. Киселите краставички се нарязват първо на две, а след това на полумесеци.
Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Зеленият лук се почиства и се нарязва на ситно. Чушките се почистват от семките и се нарязват на ивички. Царевицата се отцежда от течността.
Щом водата в тенджерата заври, пастата се слага и се готви до полуготовност. На друг котлон се слага тиган и в него се загрява останалото олио. След като се загрее, в него се слагат всички продукти, без сметаната. Готвят се, докато омекнат.
Щом това стане, се добавя сметаната и малко от водата, в която ври пастата. Овкусява се соса с подправките. Щом спагетите са ал денте - когато ги разделите на две, по средата трябва да са бели.
Тогава се прехвърлят при соса и се готвят до готовност. След това пастата се сервира в подходяща чиния и се поръсва с настърган кашкавал. Да ви е сладко!
Спагети със суджук и зеленчуци - непретенциозни, но много вкусни.