Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с телешки език

Гъбена супа с телешки език

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Гъбена супа с телешки език2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • гъби - 2 к.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 1 стрък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива и се слага да ври в 8 ч.ч. вода. Морковите, лукът и целината се накълцват и се прибавят към езика.

Сместа се подправя със сол, черен пипер и дафинов лист. Уврелият език се изважда от бульона и се нарязва на тънки резени.

Гъбите се задушават в маслото и се слагат в бульона, като се варят 15 минути. Добавя се езикът.

Морковите и целината се накълцват на ситно и се прибавят при останалите продукти. Супата се вари, докато морковите омекнат и се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maxim Lavrov
Maxim Lavrov
Санчо, ти май си бил доста пиян, като си писал рецептата, а?
02.03.2014 16:27