Ориз с печурки на фурна

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Ориз с печурки на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Класически гъбки с ориз, но с малко по-екзотични подправки - перфектни за гарнитура или ако искате да си починете от месото"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 100 мл
  • масло - 30 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • печурки - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • куркума
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза почистих, измих през няколко води и накиснах в топла вода и сол за 40 минути.

Гъбите почистих, нарязах и измих.

В тенджера сипах олиото и лука и го запържих за кратко, отцедих и изплакнах ориза от солената вода, след което го добавих при лука и запържих за 3-4 минути, за да се запечата.

Долях топла вода, да покрие ориза, подправих с изброените подправки, добавих пресования чесън и оставих за няколко минути, докато оризът поеме водата.

Прибавих гъбите и магданоза, изключих котлона и оставих ориза с гъби за 5 минути под капак.

Прехвърлих в тавичка с диаметър 28 см, покрих ориза на фурна с алуминиево фолио.

Сложих ориза с печурки на фурна в загрята фурна на 190°C за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: