Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Гръцка салата с миди

Гръцка салата с миди

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Гръцка салата с миди
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Една салата с миди и нека камерата на хладилника за е заредена с Узаки"

Необходими Продукти

  • миди - 300 г без черупка
  • маслини - 150 г шарени гръцки
  • вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • копър
  • лющян
  • черен пипер
  • босилек
  • зехтин
  • лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се сваряват в дълбока тенджера с 1 ч.ч. вода, 1 ч.ч. вино и няколко клонки лющян. Варят се на затворен капак.

Когато черупките се разтворят, мидите са готови за консумация.

Внимателно се отстраняват черупките, а месестата част се поставя в купа или индивидуални чинии.

Прибавят се и обезкостените шарени маслини.

Лукът се нарязва на шайби и се прибавя към салатата с миди.

Копърът се нарязва на ситно, прибавят се и другите подправки, овкусява се с лимон и зехтин.

Сервира се гръцка салата с миди с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: