Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Гъбен сос за шницели

Гъбен сос за шницели

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Гъбен сос за шницели2 / 2
08/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Заради този вкусен сос решихме да приготвим и шницели на вечеря"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • сметана - 200 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сос за месо гъбите почистваме, измиваме и нарязваме според желания размер.

В тиган си разтапяме маслото и добавяме нарязаните гъби, запържваме ги и прибавяме сметаната.

Овкусяваме със сол, черен пипер и прибавяме нарязания на ситно магданоз.

Прибавяме брашното внимателно, като разбъркваме и внимаваме, да не стане на бучки.

Щом гъбеният сос се сгъсти, отнемаме от котлона.

Заливаме месото с нашия гъбен сос за шницели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: