Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от бакла

Пастет от бакла

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пастет от бакла1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
260 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бакла - 400 г
  • лук - 2 глави
  • целина - 1 стрък
  • вода - 200 мл
  • картофи - 1 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се накисва във вода за 2 часа. Изплаква се със студена вода и се отцежда.

Картофът, целината и лукът се нарязват на дребно и се слагат в тенджера. Добавят се баклата, половината зехтин, солта, водата и се оставя на котлона да се вари около 2 часа на много бавен огън.

След това зеленчуците се пасират и се подправят с 1 с.л. затоплен зехтин. Оставят се за още 5 минути на котлона и след това се добавят останалият зехтин и червеният пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: