Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Супа от картофи и кресон

Супа от картофи и кресон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа от картофи и кресон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • картофи - 700 гр.
  • лук - 2 глави
  • кресон
  • домати - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл.
  • бяло вино
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните обелени картофи и лук се сваряват до омекване в 900 мл. вода, след което се пресоват. Прибавят се млякото, повече черен пипер и малко настъргано индийско орехче и супата се притопля.

Непосредствено преди поднасяне се поставят ситно нарязания кресон, обелените и нарязани домати, а по желание и малко вино, което се прибавя на малки дози, за да не се пресече млякото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: