Бишкотена торта с пурички

Бишкотена торта с пурички4 / 4
12/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Да ви е лятно и вкусно с тази чудна освежаваща торта - бишкотена торта с пурички!"

Необходими Продукти

  • бишкоти
  • бели - 1 пакет
  • с какао - 1 пакет
  • за потапяне
  • инстантно кафе - 3 в 1 /2 пакета Якобс/
  • вода - 2 ч.ч.
  • крем
  • маскарпоне - 400 г
  • нутела - 100 г
  • сметана - 150 г течна сладка
  • прясно мляко - 150 мл студено
  • крем ягода - 1 пакет /без 1 с.л./без варене
  • украса
  • пурички - с шоколад
  • малини
  • готварска сметана - 50 мл
  • черен шоколад - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете два пакета три в едно и заливате с гореща вода.

Разбърква се и това е сиропът за потапяне на бишкотите.

Сипете течна сметана, студено прясно мляко и крема без варене. Разбъркайте с миксер до меки връхчета.

Добавете маскарпоне и отново разбивате на пухкав крем, но не прекалявайте.

Отделете 3 с.л. бял крем за измазване отгоре, в останалия крем сипете Нутела на вкус и смесете продуктите до равен цвят. В квадратна тава йена, редите ред бишкоти, топени в кафето, отгоре сипете част от крема, втори ред бели бишкоти, крем и трети ред бишкоти от двата вида.

Половината бишкотена торта измажете с бял крем, другата половина с крема от Нутела.

Отгоре се минава с вилица, да се получат вълнички. Охладете за 1 час.

Загрява се готварска сметана, добавя се парчета черен шоколад и сипвате във фунийка от хартия за печене.

Оформя се шоколадова решетка, декорира се с пресни малини, парченца шоколадови пурички и листа мента за свежест.

Оставете сметановата торта за 1 нощ да стегне и тогава нарежете и хапнете!

Чудна лятна торта - бишкотена торта с пурички.

Да ви е лятно и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: