Начин на приготвяне
В купа сипете два пакета три в едно и заливате с гореща вода.
Разбърква се и това е сиропът за потапяне на бишкотите.
Сипете течна сметана, студено прясно мляко и крема без варене. Разбъркайте с миксер до меки връхчета.
Добавете маскарпоне и отново разбивате на пухкав крем, но не прекалявайте.
Отделете 3 с.л. бял крем за измазване отгоре, в останалия крем сипете Нутела на вкус и смесете продуктите до равен цвят. В квадратна тава йена, редите ред бишкоти, топени в кафето, отгоре сипете част от крема, втори ред бели бишкоти, крем и трети ред бишкоти от двата вида.
Половината бишкотена торта измажете с бял крем, другата половина с крема от Нутела.
Отгоре се минава с вилица, да се получат вълнички. Охладете за 1 час.
Загрява се готварска сметана, добавя се парчета черен шоколад и сипвате във фунийка от хартия за печене.
Оформя се шоколадова решетка, декорира се с пресни малини, парченца шоколадови пурички и листа мента за свежест.
Оставете сметановата торта за 1 нощ да стегне и тогава нарежете и хапнете!
Чудна лятна торта - бишкотена торта с пурички.
Да ви е лятно и вкусно!