Начин на приготвяне
Първо, обелих картофите, измих и нарязах на шайби тъничко, сварих ги до готовност, като бърках от време на време. Изцедих ги от водата и сложих в дълбока купа.
След това задуших в олиото почистения от дебелото на дръжките кейл, измит и нарязан на по-едро. Добавих нарязаните скилидки чесън.
Готовия зеленчук прибавих към картофите. Разбърках, сложих сол и чер пипер.
В друга купа смесих сметаната и яйцата, разбих ги добре и ги прибавих към картофите и кейла.
Отново разбърках и прехвърлих в кръгла тава с диаметър 24 см, постлана с хартия за печене. Отгоре за коричка поръсих с галетата.
Пекох картофения пай на 180°C, като сложих в загрята фурна без вентилатор за 50/55 минути.
Готовия солен пай охладих добре, преди да го извадя и да махна хартията.
Вкусно се получи паят с картофи и кейл. Комбинацията е добра - картофи, кейл, сметана и яйца.