Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват, осоляват се и се оставят в гевгир да се отцедят. Яйцата се разбиват с млякото и водата.
Добавят се тиквичките, брашното, солта, самардалата и мащерката. Всичко се обърква хубаво.
В тиган с незалепващо покритие се разтопява парченце масло.
С помощта на черпак се сипва малко от сместа и се заглажда. Изпича се от двете страни за 1-2 минути.
Така се процедира, докато свършат продуктите.
Между всяка солена палачинка се слага по парченце масло.
В купа се смесват сирената и се подправят с малко самардала.
Разбърква се и с тази смес се намазват палачинките от тиквички и се навиват на руло.
По желание можете да добавите чесън и копър или да ги намажете с каквото поискате.
Да ви е сладко с моите вкусни палачинки от тиквички с плънка от сирена!