Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Кръгли Гюзлеми

Кръгли Гюзлеми

Кръгли Гюзлеми
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Още топли намажете тези гюзлеми с масло и поднесете с всичко, което пожелаете"

Необходими Продукти

  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • брашно - 350 г
  • сирене - 150 г
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в купичка с хладката вода и захарта. Оставя се на топло, докато шупне.

Брашното се пресява и към него се добавя шупналата мая. Замесва се средно твърдо тесто.

Оставя се да втаса на топло, след което се разделя на шест топки.

Всяка топка се разточва, намазва с масло и поръсва със сирене.

Завива се на руло, след това на охлювче и отново леко се разточва.

Гюзлемите се пекат в намаслен тиган и от двете страни на средно висока температура.

След като се опекат, още топли кръгли гюзлеми се намазват отново с масло и са готови за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: