Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Великденската дроб сарма на баба

Великденската дроб сарма на баба

Великденската дроб сарма на баба
Снимка: станимира караджова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Няма по-вкусна дроб сарма от бабината и тази рецепта е истинското доказателство"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 кг
  • зелен лук - 3 връзки
  • джоджен - 1 връзка
  • ориз - 1 купа
  • вода - 3 купи вряла
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект се почиства, измива и се сварява в подсолена вода. След като се свари добре се нарязва на дребни парчета.

В тава се сипва олиото, в което се запържва зеленият лук, който предварително сме нарязали на ситно, добавяме ориза и пържим до като стане прозрачен.

Прибавяме ситно нарязания джоджен, малко червен пипер, сол и черен пипер на вкус, нарязания агнешки комплект и врялата вода.

Всичко се разбърква добре, сваля се от котлона и се слага в загрята на 180 градуса фурна.

Дроб сармата се пече докато оризът поеме всичката вода.

Великденската дроб сарма на баба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: