Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват в голяма купа с миксера до побеляване, добавят се олиото и есенцията, след което се прибавят предварително преситените брашно, какао и бакпулвер.
Разбърква се внимателно с шпатула до пълното хомогенизиране.
В двете тави на фурната, които са покрити с хартия за печене, се разпределя готовата смес. Печат се на 170 г до готовност едновременно и двата тортени блата. След около 10 минути се разменят местата на тавите, за да се изпекат добре.
Готовите и охладени блатове се изрязват с ринг с до 24 см, след което се разрязват през средата, така се получават общо 4 блата.
От сметана и пудрата захар се разбива плътен крем, към които се добавят рикотата и заквасената сметана.
Разбърка се до получаване на еднородна смес, ароматозира се и започва сглобяването на специалната сметанова торта.
Бонбони се разтопяват в купа за кратко в микровълновата.
На подложка се слагат 2 с.л от крема, за да се закрепи добре първият блат. Сглобяването става в регулируем ринг, за да се получи равна и симетрична празнична торта.
С лъжица се гребва от портокаловия сок и се сипва върху блата. Покрива се отгоре с крем, върху крема се слага на няколко места от разтопените шоколадови бонбони, леко се заравнява и следва втория блат.
Процедурата се повтаря и със следващите блатове. След като се постави четвъртият блат, тортата се прибира в хладилника за час.
През това време се приготвя масления крем.
Мекото масло се разбива до пухкав крем, добавя се кондензираното мляко и есенцията. Трябва да се получи гладка, пухкава и стегната смес.
Сместа се разпределя по купички и се оцветява в желаните цветове.
Торта се изважда от хладилника и се отстранява рингът, измазва се от всички страни и се шприцоват цветенца с останала част от крема, който се оцветява в розово.
С помощта на руски накрайници различни размери за рози се оформят орхидеите.
С накрайник листо се шприцоват зелени листенца от масления крем.
В центъра на всяко цветенце по външната част на тортата Орхидеи се поставя захарни перлички.