Торта Орхидеи

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Торта Орхидеи
Снимка: Дони Ники
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12
"Торта Орхидеи може да е вашата специална изненада за малка сватба или мил празник. Нека ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 8
  • захар - 360 г
  • олио - 200 мл
  • брашно - 300 г
  • какао - 100 г
  • бакпулвер - 20 г
  • есенция портокал
  • Крем за намазване
  • сметана - 500 мл sладкарска
  • рикота - 250 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 200 г
  • бонбони - 165 г Черноморец
  • портокалов сок - на 1 портокал за сиропиране
  • Маслен крем
  • масло - 300 г
  • кондензирано мляко - 1 кутийка (397 г)
  • есенция портокал
  • гелови боички
  • За декорация
  • захарни топчета - черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват в голяма купа с миксера до побеляване, добавят се олиото и есенцията, след което се прибавят предварително преситените брашно, какао и бакпулвер.

Разбърква се внимателно с шпатула до пълното хомогенизиране.

В двете тави на фурната, които са покрити с хартия за печене, се разпределя готовата смес. Печат се на 170 г до готовност едновременно и двата тортени блата. След около 10 минути се разменят местата на тавите, за да се изпекат добре.

Готовите и охладени блатове се изрязват с ринг с до 24 см, след което се разрязват през средата, така се получават общо 4 блата.

От сметана и пудрата захар се разбива плътен крем, към които се добавят рикотата и заквасената сметана.

Разбърка се до получаване на еднородна смес, ароматозира се и започва сглобяването на специалната сметанова торта.

Бонбони се разтопяват в купа за кратко в микровълновата.

На подложка се слагат 2 с.л от крема, за да се закрепи добре първият блат. Сглобяването става в регулируем ринг, за да се получи равна и симетрична празнична торта.

С лъжица се гребва от портокаловия сок и се сипва върху блата. Покрива се отгоре с крем, върху крема се слага на няколко места от разтопените шоколадови бонбони, леко се заравнява и следва втория блат.

Процедурата се повтаря и със следващите блатове. След като се постави четвъртият блат, тортата се прибира в хладилника за час.

През това време се приготвя масления крем.

Мекото масло се разбива до пухкав крем, добавя се кондензираното мляко и есенцията. Трябва да се получи гладка, пухкава и стегната смес.

Сместа се разпределя по купички и се оцветява в желаните цветове.

Торта се изважда от хладилника и се отстранява рингът, измазва се от всички страни и се шприцоват цветенца с останала част от крема, който се оцветява в розово.

С помощта на руски накрайници различни размери за рози се оформят орхидеите.

С накрайник листо се шприцоват зелени листенца от масления крем.

В центъра на всяко цветенце по външната част на тортата Орхидеи се поставя захарни перлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: