Начин на приготвяне
Печените чушки се почистват, ако има останал нагар по тях, и се нарязват на кубчета.
Суровите зелени и червени чушки се нарязват на жулиени /лентички/. Лукът се реже на полумесеци.
Доматите се нарязват на дребни кубчета. В тиган се слага малко мазнина и в нея се задушават лукът и пресните пиперки.
След това се добавят печените чушки и доматите. Овкусява се с подправките и се разбърква.
Оставя се чушчената манджа да ври около 20-тина минути.
През това време в купа се чукват яйцата и се разбиват с щипка сол.
Към тях се добавя натрошеното сирене. Обърква се хубаво и тази смес се слага в тигана.
Разбърква се миш-машът и се оставя да покъкри още 10 минути.
Накрая можете да добавите ситно нарязан магданоз. В случая нямах и затова не сложих. Да ви е сладко с тази бърза, лесна и много вкусна нашенска гозба - традиционен миш-маш.