Начин на приготвяне
Пуешко сувлаки по гръцки, които ще ви станат любими.
Пуешкото месо се измива много добре.
Почиства се от ципите и се нарязва на малки парчета, които се слагат в купа.
Чесънът се счуква в хаванче.
В купа се изсипва зехтинът, лимоновият сок, оцетът, сушеният риган, чесънът и кимиона.
Прибавя се солта и миксът от пипер.
Разбърква се много добре.
Пуешкото месо се залива със сместа и се разбърква много добре.
Купата се завива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 12 ч.
След като се извади от хладилника, парчетата месо се нанизват по 5 бр. на дървени шишчета.
Шишчетата се пекат на предварително загрята скара.
За соса:
Козето кисело мляко се изсипва в купа.
Краставицата се измива, обелва и нарязва на малки кубчета.
Ментата се почиства от дръжките, листата се измиват и нарязват на ситно.
Чесънът се счуква в хаванче.
В киселото мляко се прибавят нарязаната на кубчета краставица, лимоновият сок, нарязаната мента, чесънът и солта.
Разбърква се много добре.
Тиквичките си измиват и нарязват на филийки.
Слагат се в купа.
Прибавя се зехтинът и солта.
Тиквичките се разбъркват много добре.
След като шишчетата се изпекат, на скарата се изпичат тиквичките.
Шишчетата сувлаки се сервират с млечния сос, измития, обелен и нарязан на кръгчета червен лук и печените тиквички.