Начин на приготвяне
Всяка година в сезона на тиквичките приготвям тази любима яхния с червена леща и тиквичка.
В тиган се загрява олио, задушавате нарязан лук, чесън и червена чушка.
След 2-3 минути добавете нарязана тиквичка на четвъртинки и поръсете с малко сол.
След като омекнат, сипете червен пипер, разбъркайте и наливате топла вода малко под нивото на тигана.
Сипете червена леща, нарязани листа живовляк и гответе на умерен огън, като периодично се разбърква докато се свари лещата.
Трябва да изври водата и да остане почти на мазнина.
Поръсете с нарязани листа босилек и магданоз.
Много вкусна яхния със зелении и полезни билки! Добър апетит!
Червена леща с тиквичка и зелении сервирайте с топъл селски хляб.