Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Магданозена супа

Магданозена супа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Магданозена супа2 / 2
04/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • магданоз - 2 връзки
  • яйца - 2 бр. (само жълтъци)
  • зехтин - 100 мл
  • грис - 200 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • вода - 1200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • за соса
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 2 с.л. (заквасена)
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва и в нея се сипва нарязаният на ситно магданоз. Грисът се разбърква с жълтъците и с лъжица се добавя постепенно към супата.

Добавя се зехтинът. В друга тенджерка се смесват сметаната, маслото, разбитите яйца и брашното. Сместа се загрява и се разрежда с бульона от супата.

Сосът се налива в супата при непрекъснато бъркане. Тя се подправя с лимонов сок и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Методи
Методи
Само глупак ще сложи 200 грама грис.
05.08.2015 17:42