Начин на приготвяне
Смесваме бисквитите със затопленото масло, лимоновия сок и захарта. Разпределяме сместа по дъното и стените на форма. Печем блата 10 минути на 180 градуса, след което го изваждаме да изстине.
Измиваме маковите семена и ги кипваме в 50 мл вода. След това варим сместа още 8 минути, докато водата не изкипи напълно. Изваждаме семената и ги оставяме да се охладят.
Разбиваме сиренето с изварата, захарта, ванилията и яйцата. Отделяме 1/3 от получения крем, а в останалия изсипваме маковите семена и разбъркваме.
Разпределяме крема с маковите семена върху блата, а в средата разполагаме отделения крем. Ако ще използвате ябълки, нарежете ябълките на полумесеци и ги подредете върху десерта. Печем сладкиша около 50 минути на 170 градуса.