Лятна пърженица

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
7154k2k3k3
Лятна пърженица
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
03/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Забождаме в средата на всяка порциа апетитна лятна пърженица по една маслина и сервираме....даже и с потна чаша ракия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, изпичаме чушките. След това ги обелваме и ги нарязваме на парченца.

Обелваме тиквичките и ги нарязваме на кубчета.

Загряваме олиото в тефлонов тиган и сипваме нарязаните тиквички.

Запържваме ги за 10-12 минути до омекване и златист цвят, като постоянно разбъркваме и раздрусваме тигана.

Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Добавяме ги в тигана заедно с нарязаните печени чушки.

Пържим до изпаряване на течността, която доматите са пуснали. Посоляваме и добавяме нарязаната на дребно скилидка чесън.

Бъркаме още 1-2 минути и отмесваме от котлона лятната манджа.

Разпределяме пърженицата в две чинии и отгоре натрошаваме сирене.

Забождаме в средата по една маслина и сервираме.

Нашата лятна пърженица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: