Начин на приготвяне
Настържете тиквичките на едро ренде, добавете всички останали съставки, разбъркайте до еднородна смес.
В голяма квадратна тава (ползвах тази на фурната), постлана с хартия за печене и намазана с олио, разстилате сместа и заравнявате.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златист загар за около 30 минути. Извадете тавата и оставете блата да се охлади и обърнете върху плот.
Намажете блата с каймата на тънък слой. В тиган налейте олио и запържете лука нарязан на ивици, до омекване. Разпределете върху каймата и изрежете блата на две еднакви по големина части.
Откъм широката страна навийте рулата и ги нарежете на по-малки, общо 8 бр. рулца от тиквички.
Подредете рулцата в тава намазана с олио, отгоре намажете с предварително смесените майонеза и настърган кашкавал, поръсете с ситно нарязан магданоз.
Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете запеканката до златист загар на кашкавала.
Печените рулца от тиквички и кайма са много вкусни.
Коментари