Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале със сметаново-винен сос

Фарфале със сметаново-винен сос

Фарфале със сметаново-винен сос
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 8
10/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Фарфале със сметаново-винен сос се поднася поръсена с малко риган или босилек. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • фарфале - 400 г
  • сметана - 400 мл
  • топено сирене - 180 г с вкус на ементал
  • козе сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • гъби - 400 г кондензирани
  • вино - 50 мл
  • крема сирене - 2 пакетчета по 125 г
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • пармезан - 40 г фино настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се сипва вода до половината, слагат се няколко капки олио и малко сол. Щом заври, се слага пастата да се вари.

На другия котлон се слага дълбок тиган и в него се капва малко олио. Лукът се реже на ситно, а чесънът - на филийки.

Когато олиото загрее, се слагат лукът и чесънът да се задушат.

Гъбите се отцеждат от течността и се слагат в тигана. Когато се запържат малко, се налива виното и се изчаква да се изпари и в тигана да остане само мазнина.

След това се налива сметаната и се добавят няколко черпака от водата на пастата.

Кашкавалът се стърже на фино ренде. Сиренето се натрошава.

Към соса се добавят кашкавалът, сиренето, крема сиренето, топеното сирене, пармезанът и подправките. Разбърква се добре.

Щом пастата фарфале е полуготова, се сипва при соса без течността и се оставя да ври още няколко минути.

Фарфале със сметаново-винен сос се поднася поръсена с малко риган или босилек. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: