Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с гъби в кашкавален сос

Свинско с гъби в кашкавален сос

Свинско с гъби в кашкавален сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Добър апетит с една наистина разкошна селска гозба, която създава допълнителен домашен уют"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 40 мл
  • масло - 40 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • ЗА СОСА
  • кашкавал - 300 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета.

Сложете го в загрято олио и пържете около 5 минути, докато месото побелее.

Налейте около 150 мл топла вода, захлупете с капак и задушавайте свинското около 15 минути.

Нарежете гъбите на парчета и ги прибавете към месото.

Сложете и маслото и задушавайте около 10 минути, след което прибавете нарязаните на едро глави лук.

Подправете с черен пипер и зеленчукова подправка.

Разбъркайте добре и задушавайте още 10 минути.

Пригответе кашкаваления сос, като рендосате кашкавала на ренде и към него прибавете топло прясно мляко, лъжица брашно и сол на вкус.

Разбъркайте добре и с получения сос залейте свинското с гъби.

Гответе свинското с гъби още 10 минути, като често разбърквате.

Така приготвено ястието със свинско и гъби в кашкавален сос е готово.

Добър апетит с една наистина разкошна селска гозба, която създава допълнителен домашен уют!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: