Начин на приготвяне
Всички подправки се смесват и с получената марината се намазва много добре свинското филе. Оставя се да престои в хладилника около 12 часа, след което се увива във фолио и се слага в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Тайната на крехкото месо е в бавното печене, така че се заредете с търпение.
Свинското се пече минимум 2.5 - 3 часа, като последния половин час трябва да се отвие, а фурната се увеличава на 200 градуса.
Маслото и олиото се смесват в тиган и се загряват на котлона. Добавят се нарязаните гъби и се запържват. Когато гъбите са готови, в тигана се слага брашното и се разбърква енергично, след което се долива водата. Овкусява се с гъбеното бульонче и черен пипер. Оставя се няколко минути на слаб огън, след което се изключва.
Забележка: В зависимост от гъстотата, която желаете да има вашият сос, може да сложите по-малко или повече вода.