Начин на приготвяне
В дълбока купа се разбиват яйцата и жълтъците, добавя се еритритолът, който е желателно да е на прах. Ако е на кристали, може с кафемелачка да го смелите.
Прибавяте и ванилията. Накрая постепенно се прибавя на тънка струя течната сметана. Разбърква се до еднородна смес.
Трите купички се нареждат в дълбока тава, която е напълнена с вода. Във всяка купичка се поставя на дъното част от топинга карамел, който е без захар. Яйчената смес се поставя във формичките за печене върху топинга.
Фурната трябва предварително да е загрята до 180 °C.
Пече се около 60 минути, като може да се пробва дали е готов - с върха на ножа да се бодне крем карамелът и ако не е течен, значи е стегнал и е готов.
След като напълно изстине, крем карамелът с еритрол се прибира в хладилник за поне 2 часа.
Може да консумирате директно от купичката, но ако желаете, може да освободите десерта, като с върха на ножа обиколите стените на чашката за крем карамел, за да се отлепи по-лесно. Обърнете чашата върху чинийка енергично и я вдигнете.