Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с подсладител

Крем карамел с подсладител

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Крем карамел с подсладител3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Мх - диетичен крем карамел без захар, който може да си хапвате на воля"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • еритритол - 60 г
  • течна сметана - 250 мл 30% масленост
  • ванилия - на прах 1 пак.
  • карамел топинг - 60 мл без захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата и жълтъците, добавя се еритритолът, който е желателно да е на прах. Ако е на кристали, може с кафемелачка да го смелите.

Прибавяте и ванилията. Накрая постепенно се прибавя на тънка струя течната сметана. Разбърква се до еднородна смес.

Трите купички се нареждат в дълбока тава, която е напълнена с вода. Във всяка купичка се поставя на дъното част от топинга карамел, който е без захар. Яйчената смес се поставя във формичките за печене върху топинга.

Фурната трябва предварително да е загрята до 180 °C.

Пече се около 60 минути, като може да се пробва дали е готов - с върха на ножа да се бодне крем карамелът и ако не е течен, значи е стегнал и е готов.

След като напълно изстине, крем карамелът с еритрол се прибира в хладилник за поне 2 часа.

Може да консумирате директно от купичката, но ако желаете, може да освободите десерта, като с върха на ножа обиколите стените на чашката за крем карамел, за да се отлепи по-лесно. Обърнете чашата върху чинийка енергично и я вдигнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: