Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен с тиквички и грис

Огретен с тиквички и грис

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Огретен с тиквички и грис
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Много подходящо е при сервиране на огретена с тиквички и грис да добавите и млечен сос."

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • царевичен грис - 4 с.л.
  • краве сирене - 250 г
  • копър
  • чесън на прах
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, отрязват се двата края и се настъргват заедно с кората на средно едро ренде.

Посоляват се и се оставят за няколко часа, да се отдели излишната вода.

Яйцата се разбъркват, прибавя се краве сиренето, нарязаният на ситно копър /ако нямате пресен може и сух/.

Подправяте със сол, ако е нужно. Към сместа се прибавят отцедените тиквички и постепенно се прибавя и грисът. Разбърква се хомогенно.

Сместа се изсипва в подходяща форма, предварително застлана с хартия за печене.

Така може да сте сигурни, че огретенът няма да залепне, защото той е диетичен и няма олио.

Много подходящо е при сервиране на огретена с тиквички и грис да добавите и млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: