Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа с цвекло и яйца

Зеленчукова супа с цвекло и яйца

Зеленчукова супа с цвекло и яйца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Богата на вкусове и витамини супа с цвекло. Всичко, което ви трябва днес!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • патладжан - 1 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • червено цвекло - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • пащърнак - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • заквасена сметана - 600 мл
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • чесън - 4 - 5 ск.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме картофите за супата и ги варим с вода и сол.

Обелваме лука, нарязваме го и го запържваме.

Когато стане прозрачен, добавяме всички ситно нарязани зеленчуци.

Изсипваме ги при картофите и варим до готовност,

Добавяме сол и оставяме да изстине зеленчуквата супа.

Изчистваме чесъна, намачкваме го и добавяме сметаната, разбиваме и яйцата и ги добавяме.

След това изсипваме в супата.

Зеленчукова супа с цвекло и яйца, вдъхновена от руската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Рецептите Ви са много неточни! Би трябвало да обясните подробно всеки зеленчук как се реже- дали на кубчета, шайби и т.н,
15.08.2022 12:02