Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена мерлуза със сметанов сос

Пържена мерлуза със сметанов сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пържена мерлуза със сметанов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мерлуза - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • За соса
  • яйца - 2 бр. (само жълтъците)
  • сметана - 1 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч. бяло сухо
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета и я поръсете с лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер. Оставете я в маринатата за около час.

След това оваляйте парчетата в брашното и ги изпържете в олиото за около 5 минути от всяка страна.

Пригответе соса като в малък съд смесите жълтъците със сметаната. Налейте виното и сока от половин лимон. Сложете сместа да се вари около 10 минути на водна баня, като не спирате да бъркате, докато се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер и отстранете от огъня.

Залейте рибата със соса и сервирайте с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: