Начин на приготвяне
Загрява се 400 мл прясно мляко с кафява захар. В останалите 100 мл се разбърква пудинг ванилия на прах и сипвате в горещото мляко.
Сварете крема, докато се сгъсти на умерен огън (внимавайте да не загори) и охладете.
Добавете от крема няколко лъжици в заквасената сметана, разбърка се и сипвате в останалия крем. Разбърква се на гладко кремче.
В купа сипете прясно мляко за потапяне. В чиния наредете един ред кафяви бисквити, топени за секунди в прясно мляко.
Сипете част от крема, отгоре разпределете парчета череши и сос от сладкото.
Редите втори, трети и четвърти ред бисквити, топени в мляко, като ги редувате бели и с какао.
Завършете с крем, отгоре с череши и сос и поръсете бисквитената торта с препечени в сух тиган кокосови стърготини!
Оставете на хладно да се стегне, най-добре 1 нощ, и нарежете на парчета.
Добър апетит с Бисквитена торта с кокос и сладко от череши!