Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Какаов сладкиш с пълнени круши

Какаов сладкиш с пълнени круши

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Какаов сладкиш с пълнени круши
Снимка: Дони Ники
1 / 6
17/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Един оригинален и много вкусен сладкиш с круши, който със сигурност не сте опитвали."

Необходими Продукти

  • крушки - 3 - 4 бр. по - твърди
  • Плънка
  • бадемово брашно - 85 г
  • пудра захар - 60 г
  • портокалова есенция - 1 с.л. или сок
  • Тестo
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • олио - 70 мл
  • портокалов сок - 100 мл
  • брашно - 120 г
  • какао - 60 г
  • бакпулвер - 20 г (2 пак.)
  • орехи - 60 г едро смлени
  • За декорация
  • нутела - 2 с.л.
  • орехови ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушките за сладкиша се измиват и с подходящи инструменти се издълбават от долната им страна, изважда се внимателно цялата им сърцевина.

В купа се смесват бадемовото брашно, пудрата захар и портокаловата есенция. С ръка се напълват крушите с така получената смес.

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер, добавят се олиото и преситените сухи съставки от брашното, какаото и бакпулвера, сместа става доста гъста, за това се добавя портокаловия сок и последно се слагат орехите.

В малка форма - правоъгълна или кръгла, с незалепващо покритие, с диаметър 18 см. намазнена предварително, се поставят крушките с плънката надолу.

Около тях се сипва внимателно какаовата смес. Пече се какаовият сладкиш на 160 г за около 30 минути, до суха клечка. Оставя се да изстине, изважда се внимателно, защото е ронлив и се декорира по желание с нутела и орехови ядки.

Какаов сладкиш с пълнени круши е по-интересно и оригинално предложение за плодов сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: