Цял печен заек

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84734453
Цял печен заек
Снимка: Niki Zhelyazkova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Е, имахме си хас да не стане вкусно! Направо ни се обядва втори път, като гледаме това цяло печено зайче с картофки."

Необходими Продукти

  • заек - 1 домашен
  • картофи - 6 бр.
  • черен пипер млян
  • чубрица
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • сол
  • розмарин - сух
  • други - по желание
  • свинска мас - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заека поръсих със сол отвън и отвътре. Останалите подправки ги смесих и масажирах с тях зайчето навсякъде.

С омекнала свинска мас омазах навсякъде зайчето, отвътре също сложих.

Налях в тавата край заека и гореща вода около 150 мл, сложих в свободната част на тавата и няколко овкусени картофа.

Сложих алуминиево фолио и пекох час на 170°C, после обърнах зайчето и долях още малко водичка.

Отново с фолиото още час, да се запече и от другата страна заекът с картофи.

Проверих с вилица за готовност след двата часа и махнах фолиото.

Пекох заека на фурна на 200°C още 15 мин, като леко намазах и с малко краве масло.

От отделилия се сос направих и ориз с гъби за допълнителна гарнитура на целия печен заек.

Стана вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: