Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кекс със смлян боб и яйца

Солен кекс със смлян боб и яйца

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Солен кекс със смлян боб и яйца
Снимка: Людмила
1 / 3
21/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Няма да повярвате - истински хляб от боб - без глутен, без брашно - уникално вкусен и полезен"

Необходими Продукти

  • брашно от смлян боб - 1.5 ч.ч. или 2 ч.ч. сварен
  • сирене - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ким - по желание
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този безглутенов хляб се развиват яйцата с киселото мляко, в което е угасена содата. Ако използвате сварен боб или от консерва, се пасира с яйца и олиото до гладка емулсия.

Добавя се сиренето, олиото, брашното с бакпулвера.

Всичко се разбърква добре.

Добавяме сол на вкус, аз слагам само една щипка заради сиренето, което е солено! Вие ще прецените количеството.

Печем соления кекс на умерена фурна 180 °C до готовност или суха клечка.

Брашното от боб си правя от сух фасул, като го смилам в приставката на блендера, която е за ядки.

Истински хляб от боб - без глутен, без брашно - уникално вкусен и полезен солен кекс със смлян боб и яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: