Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Таратор по рецепта на Иван Звездев

Таратор по рецепта на Иван Звездев

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Таратор по рецепта на Иван Звездев
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Разхлаждащ, вкусен и любим таратор, който трябва да опитате още днес!"

Необходими Продукти

  • козе кисело мляко - 800 г
  • краставици - 2 бр. 500 г
  • пресен копър - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • газирана вода - 300 мл
  • сол - 3 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 2 ч.л.
  • орехови ядки - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставиците се измиват и обелват.

Нарязват се на кубчета в малка купа.

Прибавя се солта и се разбъркват много добре.

Киселото мляко се изсипва с купата, в която ще се разбърква лятната супа.

Млякото се разбива с тел до получаване на хомогенна смес.

Прибавя се газираната вода и се разбърква много добре.

Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Чесънът се почиства и счуква в хаванче.

Краставицата, нарязаният копър и счуканият чесън се прибавят към млякото.

Разбърква се много добре.

Прибавят се олиото и оцета, след което отново се разбърква тараторът.

Сервира се студен с поръсени счукани на едро орехови ядки.

Таратор по рецепта на Иван Звездев е освежаващ и засищащ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: