Начин на приготвяне
Днес импровизирах с тази рецепта за печени понички, но се получиха вкусни и здравословни понички без брашно и без пържене.
В купа се разбива яйцето с кафява захар и изварата.
В киселото мляко се гаси бакпулверът и добавяте в яйцето.
Пресява се брашното от рожков и оризовото брашно, разбърква се на гъста смес.
Оставете в хладилника за 10 минути, да стегне, и после с ръце се оформят фитилчета, леко лепне.
Двата края се свързват, да се оформи като поничка, и нареждате върху хартия за печене.
Печете шоколадовите понички в загрята фурна 180°C с вентилатор за 15-18 минути са готови.
Извадете и леко охладете. Намажете с течен домашен мед и поръсете с настърган бразилски орех.
Няма нужда се глазират с шоколад - те и така са шоколадови заради рожкова.
Хапват се здравословни понички без пържене и брашно с наслада за душата! Добър апетит!
Коментари