Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и задушете нарязания лук.
Добавете каймата и малко вода и гответе докато стане на трохи. Добавете ориза, червения пипер и всички останали подправки.
Готвенето продължава до поемане на течността.
Напълнете изтърбушените и измити чушки и всяка топнете в брашно. Редете в тава. Залейте чушките с вода до средата, покрийте с фолио и печете на 180 градуса за 50 минути.
През това време разбъркайте останалото брашно, зехтина и доматеното пюре с малко вода.
Отстранете фолиото и залейте пълнените чушки. Печете до зачервяване.
Нека придобият приятен загар.
Сервирайте 3 чушки за обяд или вечеря.
Сочните пълнени чушки с доматен сос са готови.
Коментари