Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с брашно от елда и царевица

Питка с брашно от елда и царевица

Питка с брашно от елда и царевица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Страхотна е тази питка - бърза и без втасване, без мая и много вкусна"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 35 г
  • сирене - 100 г натрошено
  • чубрица - 2 щипки (сушена)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • сусам
  • царевично брашно - 180 г
  • брашно от елда - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа и се разбиват с вилица. Добавете кисело мляко, олио, натрошено сирене, после бакпулвера, брашно от царевица и накрая брашно от елда.

Разбърква се на смес, по-гъста от кексово тесто.

Сипете върху хартия за печене в тавичка с диаметър 24 см и отгоре поръсете с чубрица и сусам.

Печете в загрята фурна на 180 градуса - за 25 минути е готова.

Извадете на решетка да се охлади, нарежете и хапнете от вкусната питка!

Питката с брашно от елда и царевица е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: